Mark Peters © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

 Foto av Sofia Henriksén

Nyheter

 

Våren 2010 Förberedelse inför tävlingen okt. Avancerad nivå.

 

29-30/8 Deltagande i bröllopstårtstävling i Kungälv.

 

16/5 2011 Bröllopstårta till

Madeleine och Peter.

 

17/9 Svåger Mats 50 års tårta

 

PROVA-PÅ-

KARAMELLKURS &

SOCKERSKAPELSER

Anmäl till: sockerskapelse@hotmail.com 

läs info nedan

 

 

 

 

 

Att skapa skönhet med sötma är vår inspiration.

 

Genom alla tider har det skapats tillfällig skönhet som avslutats med avsmakandets njutning. Skönhet är den stora drivkraften och socker i alla former är källan till intresse, innovation och inspiration. Den glädje som går att uppleva är något som bara längtar efter att förmedlas.

 

Vi är många som minns barndomens bullbak som en härlig upplevelse. Under uppväxt och vuxenliv är det få förunnat att allting går lätt och nog kan kraven som ställs ofta upplevas väl tunga, men här bygger vi på tankar om att lärande kan vara det mest lustfyllda som finns. Här formulerar vi tankar om att skapande av skönhet från socker ger oss en härligare värld.

 

En bred bakgrund inom service, mat och lärande har format denna hemkunskapslärare med sockerskapelser som sin specialiet. Den här sidan är tänkt att vara en inspirationskälla för alla och envar som drömmer om något gott, vackert och härligt.

 

För alla som har en rolig, vänlig och medmänsklig ide om något vackert som kan skapas av socker så ges här också en möjlighet till att få hjälp med att förverkliga denna idé. Hör gärna av er till sockerskapelse@hotmail.com   Fler bilder på olika figurer finns i fliken Skapelser.

 

 

 

 

Hösten 2012 kommer 3 olika kurser erbjudas till intresserade

 

Kurs 1 (grundnivå) kommer att handla om hur man kan göra enkla blommor på 3 olika sätt.

Pressblommor, doppblommor och modelleringsblommor. Dessutom kommer vi gå igenom grunderna för karamellkok.

 

Kurs 2 (fortsättning) förutsätter att du behärskar metoderna i kurs 1. Där kommer vi mer lära oss att göra rosetter och korgar. Hur man bygger ihop kreationer såsom korg och blommor och band.

 

Kurs 3 (avancerad nivå) Denna kurs kräver ett övat handlag med karamell. Det förutsätts att du behärskar metoderna i kurs 1+2. Momenten vi övar är att blåsa sockerfigurer såsom en svan och att modellera en statyett.

 

Mer info kommer september 2012 med detaljerad specifikation på varje kurs, tider och priser:

 

Besök min blogg

 

 

I sagan förvandlas den fula ankungen till en vacker svan, här visas hur enkelt socker kan förvandlas till skönhet utan like...

 

 

 

Denna svan var med i min första tårttävling 2009.

Scandinavian Cake Show

 

Mark Peters, Kungälv, Sweden, sockerskapelse.com, sockerskapelse@hotmail.com