Mark Peters © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

Näckrosor

 

 

Hur kan en idé om någon ny sockerskapelse dyka upp.

 

 

 

 

 

Näckrosorna är så sköna, en liten berättelse

 

Här kommer en berättelse om Marks skapande från en som fått stor glädje av hans skapelser framför allt av näckrosorna. Här kommer lite om vilka tankar som startade Mark's skapande och hur idéerna tog fart och genomfördes hela vägen till att min dotter fick en härlig artonårspresent av Mark. Den är tänkt att visa hur roligt ett samarbetsprojekt kring sockerskapelser kan bli och visa stegen till något man är riktigt genuint glad över.

 

 

Idéen om näckrosor kom till på två sätt det ena är baserat på de kunskaper Mark har om hur man skapar vackra kronblad och bygger upp en blomma med stora svepande kronblad som alla är olika men ändå väldigt lika.

 

 Idéer kan man hitta genom att se vad som åstadkommits tidigare och bara önska sig något lite annorlunda.  Studera Marks näckrosor och se om du kommer att tänka på något annat spännande. Titta på den vackra  myndighetsdagstårtan åt min dotter till vänster och funder vilka tårtor och skapelser du skulle vilja göra eller ha gjorda åt dig eller någon annan.

 

 

Det går ju att höra av sig till

sockerskapels@hotmail.com bara för att berätta om en idé eller ställa en fråga även om Mark kan lockas till att göra ännu mycket mer.

 

 

Varför är jag då så förtjust i näckrosor? Näckrosor är en härlig symbol, den kommer där nerifrån det mörka vattnet och kastar sig upp med en skönhet som  kan förföra. Att den vita näckrosen kallas Nymphaea Alba och får oss att tänka på nymfer, sköna vatten-

älskande varelser är inte konstigt.

 

 

 

 

Lite trolskt nyskapande känns det och härligt spännande med de mörka vattnen som skjuter upp dessa undersköna stora rosor.

 

 

 

 

Till vänster ser ni ett fotografi av näckrosorna liggande på ett en yta som ska låtsas vara en mörk sjö där näckrosorna blänker i vattnet.

 

 

 

 

 

 

Av denna inledning förstår ni hur idéen om just näckrosor kom till men hur började det sen egentligen. Det var våren 2009 när Mark började berätta och visa de skapelser han hade gjort och jag insåg att det här är både skönt och roligt Han hade idéer om en hemsida och att bredda sitt kontaktnät och jag insåg att det här var något jag ville hjälpa till med. Medan tankarna for omkring så började jag fundera över ett tema för hemsidan och valde bland de som var lätta att starta med, där man kunde få mycket hjälp med att få till en vacker hemsida. Ni inser mot bakgrund av det som sagts tidigare att när det fanns ett näckrostema så var det ett helt självklart val.

 

Att på detta sätt välja näckrosen som symbol tände sedan tanken att det skulle vara så roligt med en riktig näckrosskapelse och jag började fråga Mark om det inte var alldeles rätt för honom. När det började närma sig min dotters artonårsdag så var det så naturligt att säga att det här vore ett så trevligt måldatum och att en ny skapelse skulle kunna få växa fram mot något riktigt konkret roligt mål. Jag skickade lite inspirerande bilder och texter för att se om det kunde inspirera.

 

Straxt innan dotterns födelsedag så började det hända och veckan innan kom då Mark med näckrosorna som både jag och min nästan artonåriga dotter blev helt otroligt förtjusta i. Vi satt och pratade med Mark och han tipsade Emma som min dotter om hur man skulle kunna göra en riktigt skön tårta att lägga en näckros på. Först när hon började arbeta så kände hon sig lite tveksam om det skulle bli bra men sen började hon se hur genomtänkta Marks tårtidéer och sen var hon väldigt nöjd. Jag tycker att hon var det med rätta.

 

Mark's näckrosor tycker jag är underbart sköna men själv har han tänkt sig att göra dem ännu vackrare och tagit kontakter för att lära sig ännu mer. Jag kan som avslutning bara med stor glädje säga att det är så roligt att inspirera varandra och att jag tror att Mark's sockerskapelser kommer att glädja många.

 

 

                                                          Jan Lenander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besök min blogg

 

 

 

 

Mark Peters, Kungälv, Sweden, sockerskapelse.com, sockerskapelse@hotmail.com